Tête Talk: Starsky & Hutch

In een zwarte doos vind je alle kennis en informatie terug over de afgelegde weg. Dat kan je van onze BLACKBOXX ook zeggen. Daarom gaan we op regelmatige basis voor een tête-à-tête met een van onze members, zodat we hun kennis ook met de wereld kunnen delen. Deze keer is het de beurt aan Katrien Hennau & Stephanie Suarez van Starsky & Hutch.

BLACKBOXX INTV Stephanie Katrien 18 05 2021 4 B1 A9897 WEB
Wie zijn Katrien en Stephanie? Omschrijf jezelf in enkele woorden.


Katrien: We hadden het er net nog over en ik denk dat we het volgende gemeenschappelijk hebben: we zijn leergierig. Zelfs op onze leeftijd leren we nog steeds graag dingen bij en ik krijg daar energie van!
Stephanie:
Ik ook! Ik probeer ook altijd graag nieuwe dingen en dan ga je soms op je bek, dat hoort erbij. Ik denk dat we nog zaken gemeen hebben. Zo zijn we allebei enthousiast en we gaan ervoor.
Katrien:
We doen de dingen ook graag goed! Ik vind perfectionistisch een te zwaar woord, maar we zetten graag de punten en komma’s op de juiste plaats. We vinden het allebei tof om iets af te leveren waar we trots op kunnen zijn.
Stephanie:
Soms is dat ook een valkuil natuurlijk. Soms moet je weten wanneer het genoeg is geweest.
BLACKBOXX: Veel gemeenschappelijke zaken, maar zijn er ook duidelijke verschillen?
Katrien:
Jij bent praktisch aangelegd, Stephanie. Je gaat sneller de dingen in goede banen leiden en een soort work flow opstellen, terwijl ik wat meer blijf zweven.
Stephanie:
Ok, maar jij bent dan ook wel creatiever he! Dat maakt ons dan wel weer complementair natuurlijk.
Katrien:
Ik denk ook dat jij sneller iets doet, zelfs als je het nog niet kent. Je bent een soort Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk wel dat ik het kan!” En dan spring je meteen zonder nadenken en dan springen we samen (lacht).
Stephanie:
We vinden het verder ook fijn om met dingen geconfronteerd te worden, we zijn leergierig en nieuwsgierig naar wat mensen te vertellen hebben.
Katrien:
En we schrikken ook nog zelden ergens van. We’ve seen it all (lacht)!

Wat doen jullie met Starsky & Hutch? Wat is jullie meerwaarde in de wereld?

Stephanie: Ik werkte eerst alleen als storyteller en copywriter, maar ik voelde mij wat eenzaam. Toen onze wegen elkaar kruisten zijn we met elkaar in zee gegaan en zijn we vrij recent samen gestart onder de naam ‘Starsky & Hutch’. Dat is de naam van een serie over twee Amerikaanse politieagenten uit de jaren ‘80, waar we allebei als kind naar gekeken hebben.
Katrien:
Ook de eerste letters van onze achternamen komen overeen met Starsky en Hutch, dat kwam dus ook toevallig uit.
BLACKBOXX:
Hoe hebben jullie elkaar gevonden?
Katrien:
We hadden een blind date dankzij een gemeenschappelijke vriendin die al jaren tegen elk van ons zei dat we elkaar eens moeten ontmoeten... en ze had gelijk, het bleek een wonderlijke match.
Ik was zelf al jaren actief als redacteur voor televisieprogramma’s. Ik heb dus ook altijd al mensen met verhalen gezocht, maar dan voor tv. Maar het was tijd voor iets anders en ik wou heel graag schrijven. Door Stephanie te ontmoeten heeft dat richting gekregen.
Stephanie:
We vertellen verhalen, dat is onze core business. Dat kan heel ruim gaan. Bijvoorbeeld het verhaal van een bedrijf vertellen voor op hun website, verschillende verhalen in een personeelsmagazine, het kan om een verhaal achter de schermen van een bedrijf gaan, podcasts, legacies, … Alles waar een verhaal in zit.
Katrien:
We zeggen het ook op de website: Geef ons jouw verhaal en wij geven het woorden. We zijn er voor mensen die niet de juiste manier vinden om hun eigen verhaal verteld te krijgen. De meerwaarde van wat we doen, zit hem in het vertellen van die verhalen. Een verhaal blijft veel meer plakken bij mensen, je kan mensen iets bijbrengen, maar dan op een toffe manier zonder belerend of saai te worden.

Welke kennis of skills brengen jullie aan tafel?

Stephanie: We zijn allebei taalvaardig en communicatief.
Katrien:
Klopt! We kunnen ook goed luisteren en die nieuwsgierigheid waarvan sprake komt ook van pas als je aan tafel zit met mensen die je niet kent. Ik verzin ook bijvoorbeeld automatisch verhalen bij mensen die ik zie op straat. Soms zijn de verhalen echt, omdat je ze gehoord hebt van mensen en soms zijn ze verzonnen, omdat ik zelf in mijn hoofd de wildste fantasieën beleef.
Ik kan heel goed luisteren, maar meestal niet naar de mensen die het hardste roepen. Ik vind het altijd veel intrigerender om naar mensen te luisteren die ergens rustig of stil zitten, maar waarvan je wel merkt dat die een verhaal in zich dragen. Ik vind het tof om dat verhaal er dan uit te krijgen.
Stephanie:
Klopt, voor mij is dat inderdaad ook zo. En als je luistert word je ook wel vaak verrast. Iemand is vaak niet wie hij of zij op het eerste zicht lijkt.
Katrien:
Ik kan ook wel goed lucht of zuurstof in een zwaar gesprek brengen. Of als mensen de neiging hebben om zuur te doen, dan blok ik dat graag met een mopje.

Wat zou je vandaag vertellen bij een drankje in Bar Noir?

Stephanie: We zouden eerder luisteren dan zelf te vertellen.
Katrien:
Wat bijvoorbeeld helpt om een goed gesprek op gang te brengen is om stiltes te laten vallen. Soms hebben mensen de neiging om stiltes op te vullen en dan beginnen die vaak pas echt te praten. Ik heb dat wel moeten leren, want vroeger had ik zelf eerder de neiging om stiltes op te vullen en soms zelf verhalen af te maken in mensen hun plaats. En ik merk nu dat als je die mensen de tijd geeft en soms een stilte laat vallen, ze het verhaal terug oppikken en verder vertellen.
Stephanie:
Inderdaad. Een goed gesprek pakt de nodig tijd in en laat dus ook ruimte voor stilte.

Wat inspireerde je de afgelopen periode?

Stephanie: Wij raken geïnspireerd door alles wat passie uitstraalt. Dat klinkt mss cliché, maar bijvoorbeeld laatst op de trein hadden we een fantastische conducteur die de hele coupé aan het lachen bracht met zijn positieve energie, humor en show. Dat vinden we heel inspirerend. Zo willen we zelf ook in onze job staan.
Katrien:
Inderdaad! Als je iets doet, dat je je smijt. Wat je job ook is, dat je die met goesting doet.
Stephanie:
Zo maak je het ook aangenaam voor andere mensen.