Tête Talk: Veerle - Absolute Translations

In een zwarte doos vind je alle kennis en informatie terug over de afgelegde weg. Dat kan je van onze BLACKBOXX ook zeggen. Daarom gaan we op regelmatige basis voor een tête-à-tête met een van onze members, zodat we hun kennis ook met de wereld kunnen delen. Deze keer is het de beurt aan Veerle van Absolute Translations.

BLACKBOXX 2020 06 30 9 I7 A1713
Wat doe je met Absolute Translations? Wat is jouw meerwaarde in de wereld en hoe ziet de toekomst eruit voor jouw sector?

Veerle: "Ik ben als licentiaat vertaler-tolk afgestudeerd in Gent in 2003. Het vertaalberoep was niet voor me weggelegd dacht ik, maar ik vond niet meteen werk in Australië en ben dan toch maar begonnen als vertaler. Ik heb het vertaalwerk heel snel geoutsourcet en er kwamen steeds meer opdrachten mijn kant op. Er was in Australië een groot gemis aan kwaliteitsvolle vertalingen. Bij ons wordt elke vertaling gemaakt door iemand die een achtergrond heeft in het vakgebied van de brontekst. Elke tekst wordt ook echt nagelezen door een revisor. Wanneer we
vertalen voor een marketing of advertising doeleinde doen we aan ‘transcreation’. We werken ook met verschillende vertaal-technologieën, waardoor we heel wat extra’s kunnen bieden. Zo blijft alles opgeslagen in een geheugen, per taal per klant. Het moet allemaal geregistreerd worden, zodat we kunnen waarborgen dat de terminologie consistent blijft doorheen grote volumes tekst, zelfs als er verschillende vertalers aan één tekst werken. We doen ook aan copywriting en zelfs brand naming met gepaste vertalingen. Met Absolute Translations werken we aan de toekomst van vertaling en copy. De wereld wordt steeds kleiner, veel ondernemingen gaan voor international business en dan moet de communicatie in elke afzetmarkt kloppen."

Welke kennis of skills breng jij aan tafel?

Veerle: "Ik hou van project- en accountmanagement. Een klant onder je vleugels nemen en helemaal ontzorgen van a tot z en zo vertrouwen scheppen, daar ben ik heel sterk in. De keerzijde daarvan is dat ik ook wel te perfectionistisch ben en alles graag juist wil doen tot in de puntjes. De klant is onze eerste en belangrijkste prioriteit.
Ik ben daarnaast ook heel empathisch en flexibel naar mijn team toe. De klant zal dat ook merken als mijn team goed in hun vel zit. We zijn goed in het managen van expectations bij de klant. Communication is key!"

Wat zou je vandaag vertellen bij een drankje in BAR NOIR?

Veerle: "Er zijn de laatste weken heel wat verwachte en onverwachte verschuivingen geweest binnen mijn team door een zwangerschap, een langer durende outplacement, iemand die besliste om iets anders te gaan doen… De voorbije weken zat ik dus met heel wat complexe HR-workload. Alles kwam natuurlijk ook samen. Ik denk dat ik daarover zou vertellen bij een drankje en advies vragen hoe andere ondernemers dat aanpakken."

Wat inspireerde je de afgelopen periode?

Veerle: "Ik ben nu net een volledige week bij BLACKBOXX komen werken. Dat geeft me weer een boost om mijn focus op België te vergroten. Je ziet hier zowel mensen samen als alleen werken en dat stimuleert. De mensen zijn hier ook heel vriendelijk en open. Dat inspireert toch ook wel."