Tête Talk: Mario Haneca - Mind Transformers

In een zwarte doos vind je alle kennis en informatie terug over de afgelegde weg. Dat kan je van onze BLACKBOXX ook zeggen. Daarom gaan we op regelmatige basis voor een tête-à-tête met een van onze members, zodat we hun kennis ook met de wereld kunnen delen. Deze keer is het de beurt aan Mario Haneca van Mind Transformers.

BLACKBOX MEMBERS MARIO 161 A7628 WEB
Wie is Mario Haneca? Omschrijf jezelf in enkele woorden.


Mario: "Ondernemer, bijna 30 jaar partner van Evelyn en vader van 2 fantastische tienerdochters. Van opleiding ben ik ingenieur, daarna heb ik nog mijn MBA gehaald. Ik heb zowel in grote bedrijven als start-ups gewerkt in verschillende functies. Zo’n 5 jaar geleden heb ik beslist om voor persoonlijke ontwikkeling te gaan. Na een diepgaand coaching traject, 2017 was een zeer transformerend jaar, heb ik beslist om dit zelf voor ondernemers te gaan doen.
Ik ben een energiek persoon in alles wat ik doe, dat zullen mensen die mij kennen zeker beamen. Ik ben iemand die gaat voor diepgang, een oppervlakkige conversatie hoeft niet voor mij. Ik hou van een dieper gesprek waarbij ik iemand beter leer kennen, dat komt dan weer van pas omdat ik graag mensen help. Daarnaast ben ik ook ambitieus, omdat ik geloof dat groei het beste haalt uit een mens. Dat geldt niet alleen voor mij, ik haal ook graag het potentieel uit anderen. Ik ben ook ongeduldig, dat gaat samen met die ambitie om snel te willen gaan. Het is soms een valkuil, want ik neem de dingen snel zelf in de hand als ze niet vooruit gaan."

Wat doe je met Mind Transformers? Wat is jouw meerwaarde in de wereld en hoe ziet de toekomst eruit voor jouw sector?

Mario: "Ik geef ondernemers het leven dat ze willen, niet het leven dat ze denken dat ze kunnen krijgen. Ze willen namelijk doorgaans meer dan ze denken dat ze kunnen krijgen. Ik help hen dat te bereiken en ik help hen af van wat ze niet meer willen.We spreken graag van inclusief ondernemerschap. De ondernemer is het fundament van een onderneming, hierin staat zijn energie centraal, die wordt evenzeer bepaald door zaken zoals zijn gezondheid of partnerrelatie. Ondernemers werken vaak teveel en ten koste van relaties. Dat was voor mij niet anders. Ik help dus eigenlijk mensen met de dingen waar ik zelf mee worstel. Dat klinkt misschien onlogisch maar ik heb hier ondertussen al heel wat ervaring in opgebouwd.
Transformatie is een echt traject, je kan blijven groeien en evolueren, dat brengt perspectief. Als je aan mensen de vraag stelt: Wat zijn je doelen? Dan heeft slechts 13% een doel, en slecht 3% schrijft die ook neer. Mensen spenderen veel meer tijd aan het plannen van hun vakantie dan aan het plannen van hun leven. Mensen laten groeien is de eerste stap, het inbouwen van bepaalde gewoontes is de volgende. Wat zijn overtuigingen die hen in de weg staan, wanneer gaan ze over in angst... We helpen hen door die muur van angst heen en we bouwen aan hun zelfbeeld, want dat is een doorslaggevende factor in het bereiken van je doelen. 99% van de mensen waar ik mee werk zijn ondernemers. Het gaat nooit alleen over werk, het is een combinatie met gezondheid, gezin en ontspanning. Ik help hen een leven creëren dat de moeite waard is.
Wat de toekomst betreft denk ik dat de behoefte aan coaching in het algemeen enkel maar toeneemt. Dat komt door de snel veranderende omgeving waarin we leven, door de afleiding en de druk. We werken daarom aan het versterken van de innerlijke veerkracht van de ondernemer. Ik denk dat er ook toekomst zit in een holistische approach van coaching. Wie de ondernemer is in zijn business heeft veel met zijn energie te maken en die wordt beïnvloed door allerhande zaken zoals voeding, ademhaling, levensgewoonten. Er is vandaag behoefte aan mensen die zowel het business als het energetische stuk goed begrijpen. Ik voeg hier nog een deel spiritualiteit aan toe. Mensen zoeken wat meer zin in het leven. Mijn sweet spot is de combinatie van die drie: business, energie en spiritualiteit."

Welke kennis of skills breng jij aan tafel?

Mario: "Mijn achtergrond als ingenieur is heel technisch. In de verschillende rollen die ik heb gehad van VP product tot sales en marketing directeur, sales manager en accountmanager heb ik de skills opgebouwd om zeer diep mee te gaan met de ondernemer, met wat hij wil creëren in zijn purpose en visie, zelfs tot op dat technisch niveau. Ik kan dus langs de business kant in de diepte meegaan, maar langs de andere kant ook in de psychologische component. De component die ik nu aan het toevoegen ben is de energetische. Er zijn weinig mensen die ze alledrie beheersen. Ik denk dat dat mijn sterkte is."

Wat zou je vandaag vertellen bij een drankje in BAR NOIR?

Mario: "Het is vast een stukje beroepsmisvorming, maar het is nu eenmaal mijn missie en veel gesprekken gaan er dus over: waar ben je mee bezig en wat wil je creëren? Want veel mensen leven op automatische piloot. Het begint met duidelijke doelen te stellen en na te denken over waar je echt gelukkig van wordt, niet enkel op vlak van je business. Het gaat veel verder dan dat, dat bewijst onze tool Lifebook waarmee je op twaalf vlakken van je leven aan de slag gaat: sociale relaties, gezondheid, financiën, karakter, spiritualiteit, ... Welke doelen ga je stellen, welke habits ga je creëren... Hiermee ontwikkelen we het bewustzijn dat je geen slachtoffer bent van wat er rond je gebeurt, dat je een ownership mentaliteit kunt hebben over het leven dat je wilt. Als je 2 à 3 vragen stelt in die richting heb je meestal al genoeg voer voor de hele avond."

Wat inspireerde je de afgelopen periode?

Mario: "Afgelopen weekend ontdekte ik Sue Morter, een Amerikaanse specialiste die bijzonder goed snapt waar mensen vast zitten op energetisch en emotioneel niveau. Ik heb daar heel veel inspiratie uit gehaald, omdat ik weet dat veel ondernemers niet geraken waar ze willen omdat ze ballast meesleuren op energetisch vlak. Ik zie het als een uitdaging om die brede shift te maken: enerzijds wat wil een ondernemer creëren, anderzijds waar zit hij vast door zijn verleden. Als we die puzzel kunnen ontwarren kunnen we belangrijke dingen gaan doen."

Jij was de allereerste BLACKBOXX member, nu ga je naar je eigen plek. Wat heeft BLACKBOXX voor jou betekend in jouw groei?

Mario: "BLACKBOXX heeft heel veel betekend. Als je binnenkomt voel je een bepaalde energie en atmosfeer, je kan dat niet altijd bevatten, maar je krijgt er goesting om te werken en met mensen te praten. De context om te ondernemen is hier dus zeer gunstig. Mijn omzet is x4 gegaan op de afgelopen 2 jaar. Dat ligt natuurlijk niet alleen aan BLACKBOXX, maar ik heb er goed gewerkt. Ik heb er ook enkele klanten aan over gehouden, het netwerk is dus ook zeker de moeite. Het feit dat BLACKBOXX gerund worden door ondernemers zoals Ruth en Kurt inspireert ook en heeft mij veel mogelijkheden doen zien. Je kan hier op een economische manier groeien tot aan je eerste werknemers toe. Maar op een bepaald moment heb je systematisch meer ruimte en vergaderzalen nodig en dan was een eigen ruimte voor mij een logische volgende stap. Wat ik ongelofelijk ga missen hier is het fantastische zicht op het water. Elke bezoeker die ik heb meegenomen was weg van de ligging. De BIZZ TALKS vanuit BAR NOIR zijn voor mij ook een serieus groeipad gebleken om met andere ondernemers te praten. We gaan er dan ook graag mee verder in de toekomst indien mogelijk. BLACKBOXX is een mooie basis geweest van mijn succes van vandaag. Onze nieuwe locatie, hier vlakbij aan de Steenkaai genaamd The Mind, biedt ruimte om met 4 à 5 coaches samen te werken, dus de locatie ademt potentieel. Perfect voor het volgende hoofdstuk van Mind Transformers."